dijous, 13 d’abril del 2017

Mindfulness contraproduent per la Sanació?

Pot ser la Meditació contraproduent?

La Meditació, entre moltes altres coses, és molt útil per controlar l'estrés i l'ansietat, i augmentar el benestar personal. D'aquesta manera el nostre sistema immunològic es reforça i podem combatre amb més poder tot allò que ens causa malestar i ens fa minvar la salut.

Aquest fet fa que cada vegada hi hagi més persones amb malalties com el càncer o fibromiàlgia i que pateixen dolors de diferents tipus, que s'acosten a la meditació. I ho fan amb encert. Realment hi ha molts estudis que demostren l'eficàcia d'aquestes pràctiques en el benestar de les persones.



Però també hi ha un inconvenient, si no es fa bé. La pràctica del mindfulness s'ha de fer sense jutjar, sense expectatives. Abraçant i acceptant el que ve. Recordem que acceptar no és el mateix que resignar-se (ja en parlarem en un altre post, sobre això). Moltes persones s'aferren a la meditació buscant la cura. És precisament aquest aferrament el que és contraproduent.

La meditació és "no-fer". Crear un buit-silenci on tot sigui possible. No ens podem esforçar. Hem de deixar fer. I això costa molt. Precisament ens han inculcat, des de petits, tot el contrari.

Esforçar-nos, en meditació, equival a distorsionar la seva pràctica, i així, no aconseguirem el que ens proposem.

Per meditar deixem anar... respirem... sentim... i visualitzem... sense aferrar-nos... Els miracles succeeixen des de l'amor, mai des de la imposició.

www.edgartarres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada