dijous, 11 de maig del 2017

Mindfulness a les empreses o organitzacions

Ahir vaig tenir la satisfacció de fer una de les coses que més m'agrada: aportar la pràctica del Mindfulness al món de l'empresa i les organitzacions. Dic que és de les que més m'agrada, ja que representa un repte molt interessant: acostar la meditació a persones que, a priori, no hi estant acostumades. I sobretot, que sentint que és positiu.


Primer de tot, vull agrair a la Cooperativa Suara la seva confiança per treballar amb el meu mètode d'aplicació del Mindfulness a través dels Sons i els Silencis. Suara és un projecte on posen l'èmfasi en el VALOR DE LES PERSONES, i a través de la formació que fan als seus treballadors, així ho demostren. Les persones som part racionals i part emocionals. És una llàstima veure com moltes empreses, quan volen formar als seus treballadors, només tenen en compte la part racional: la que toca més directament a la part material. Així, les emocions, resten amagades.
A Suara no. I per això van complementar la formació amb activitats que promoguessin l'hemisferi dret (l'emocional i artístic), per equilibrar i fomentar una expansió real de la creativitat [hem de pensar que la majoria de programes promouen la creativitat a través d'activitats racionals i de presentacions en powerpoint]. Com sabem, la creativitat només es pot desenvolupar a través de l'acció i l'equilibri entre la nostra part més analítica i racional, i l'emocional. I la meditació és una molt bona eina.

Cada vegada hi ha més empreses i organitzacions que creen programes de Mindfulness pels seus treballadors. Les que ho fan, normalment, empreses americanes i multinacionals, és perquè en veuen la seva rendibilitat; no oblidem que les empreses es creen per guanyar diners [i tenir treballadors que estiguin i se sentin bé en el seu lloc, representa un benefici tant pel treballador com per l'empresa ].

Cada dia surten més informes i estudis confirmant que si ensenyem a les persones a saber gestionar positivament la seva ment, aprenent a dominar l'atenció i a controlar les seves respostes emocionals, aquestes viuen amb més benestar, ja que poden dominar els moments amb més estrés i ansietat. A més a més, la pràctica del Mindfulness és molt útil per aprendre a comunicar-nos amb nosaltres mateixos. I això és molt important.

La satisfacció, l'alegria, la força, la responsabilitat, la motivació... són aspectes que només podem desenvolupar des del nostre interior; el nostre dedins. Dotar a les persones que formen part d'una organització amb les eines adients per desenvolupar-ho, vol dir donar eines per ensenyar a les persones a estar més bé; a viure millor. I això sempre és positiu per elles i el seu entorn: social, laboral, familiar i personal.

Que Suara, i les altres empreses que ho comencen a incorporar per als seus treballadors, és una bona noticia pel nostre país, ja que vol dir que comencem a pensar de forma diferent; a fer les coses d'una altra manera, atenent el cap i el cor de les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada