dilluns, 15 de maig del 2017

Meditació com a camí de la coherència

"Absolutamente nada es ahora como hace un instante. Participar de ese cambio continuo que llamamos "vida", ser uno con él, esa es la única promesa sensata de felicidad."
Pablo d'Ors - Biografía del Silencio

Quan som presents, sense judici ni expectativa, ens adonem del que està passant, del que sentim. I és aquesta presència la que ens fa conscients. Conscients de tot: del canvi, de la impermanència, de la subtilitat del moment. Això ho podem "veure" perquè posem la nostra atenció a la consciència, en detriment dels pensaments que ens lliguen al passat i volen agafar el futur; pensaments, tots ells que ens aparten de la veritable realitat. Per aquesta raó, quan la nostra atenció està massa en el passat i en futur, comencem a perdre el sentit del que és real, i la vida es torna incoherent.

La incoherència és un dels grans mals que afecten el dia a dia de les persones. Volem solucionar el que ha passat i adivinar el que no existeix. Això fa que la nostra energia la dediquem a preocupar-nos per allò que no podem abastar, en comptes d'ocupar-nos del que fem ARA, i així crear el futur; EL NOSTRE, NO EL QUE ENS VOLEN IMPOSAR.

Acollir la pràctica de la Meditació i el Mindfulness és obrir una porta cap a la coherència. A viure el que importa de veritat: ARA.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada