dimarts, 23 de maig del 2017

Mindfulness per nens

El Mindfulness per nens és una de les pràctiques que més s'haurien de potenciar. Aprendre tècniques i habilitats per gestionar les nostres emocions: saber tornar a la calma quan ens hem desbocat, saber posar l'atenció necessària per dur a terme una activitat, potenciar la nostra voluntat quan hi ha alguna cosa que ens costa, mantenir la serenitat en moments crítics, saber escoltar el cos, augmentar la nostra creativitat, aprendre a respirar, potenciar els sentits i veure-hi més enllà, tenir més confiança i seguretat en nosaltres mateixos... i així fins a un llaaaaaaaarg etc.


Tot això que acabo d'enumerar forma part, d'alguna manera o altra, dels elements que ens poden ajudar a sentir-nos feliços; a tenir una vida plena. La felicitats passa per sentir-nos a gust amb la nostra vida, amb les persones que ens envolten, amb les activitats que fem, en acceptar i aprendre de les experiències que vivim. I tot això, és quelcom que decidim; a través de la nostra consciència.


Tenir una vida equilibrada i aprendre a gestionar les nostres emocions ens ajudarà a no enganxar-nos emocionalment a ningú, a no dependre d'una feina que odiem; en definitiva: a aixecar-nos quan caiguem, saber prendre les decisions més encertades i rectificar tot allò que ens fa sentir malament. És a dir: A VIURE (en majúscules).

No ens pot estranyar si cada vegada hi ha més escoles que endeguen algun programa perquè els alumnes comencin a entrenar la seva ment; a gestionar-la amb harmonia. Això és la meditació. Perquè aprendre a viure és un regal de tots i totes.

Que els més petits comencin a fer activitats relacionades amb el mindfulness té molts beneficis, tant a curt com a llarg termini.

Des del primer moment, el nen o nena tindrà una eina per calmar-se quan ho necessiti. 
Estarà més atent a classe.
Desenvoluparà la seva creativitat.
Li serà més senzill focalitzar la seva atenció cap allò que vulgui.



Quan tingui l'hàbit de meditar sovint o d'utilitzar les eines que ha anat aprenent, podrà gestionar les crisis d'estrés i d'ansietat amb més facilitat.

Tindrà una major confiança i seguretat.
Una major consciència del cos i capacitat d'escoltar-lo.




Saber estar en el moment present ens dona moltes eines i habilitats, totes elles molt importants per viure amb harmonia i plenitud. 

www.edgartarres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada