dilluns, 10 d’abril del 2017

Significat de Meditació

D'on prové la paraula meditació?

Tot i que hi ha alguna excepció, la majoria d'autors contemplen l'arrel llatina "mederi", que alhora significa "curar".
I aquesta arrel, a la vegada, prové d'una antiga arrel indoeuropea que volia dir "mesura".

Si pensem en el significat habitual de mesura, que compara dimensions d'un objecte, segurament res de res. Però si pensem en una acepció molt més antiga i platònica que gira al voltant de la idea que totes les coses tenen la seva pròpia mesura interna correcte, segurament ens acostarem al concepte de meditació. Tant la paraula Curar, com Meditació, fan referència a una "mesura interna correcte". Una mesura que estableix l'harmonia; el benestar. La salut.
A través de la meditació podem observar quina és aquesta mesura interna a través de l'autobservació rigurosa i objectiva a través de la plena atenció. 

És aquesta plena atenció, o mindfulness, en termes més coneguts, que ens permet allunyar-nos del control que exerceix el nostre ego. Aquest, tendeix a reduir i limitar el nostre potencial; a menystenir-nos i desbocar la nostra atenció cap a afers externs gens trascendentals. 

L'atenció plena ens retorna al que és esencial per viure bé. A una mesura que cada persona té dins seu. Una mesura interna correcte; per a cadascú. I per això, única i singular. Amagada als ulls de la resta.

L'etimologia ens dona moltes claus per entendre moltes coses del present. I en aquest cas, meditació / mindfulness i sanació van de la mà. Molts estudis actuals ho demostren. Per això cada vegada hi ha més persones que pateixen una malaltia i que troben, en el seu silenci, un nou camí cap a l'harmonia i el benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada