dijous, 18 de maig del 2017

La Consciència com a eina de decisió

Quan estem presents ens adonem de moltes coses. Deixem de ser autòmats; mers robots programats per sobreviure en una realitat imposada amb nostre permís, inconscient, clar.
Hi ha dies que van passant sense que ens n'adonem. Feines domèstiques, treball, nens, compromisos... és un tòpic; real, però.

Quan ens parem a sentir tot el que ens passa per dins, ens adonem que no tenim molt de temps. L'efímera existència ens empeny endavant. I això és també bell. Només per això hauríem de parar cada dia a observar el dia que se'n va i no tornarà.

Només d'aquesta manera ens adonem també que les oportunitats són finites, passen una o poques vegades. Si no estem atents i les deixem passar, segurament no tornaran.

Quina vida volem? La que ens permet assaborir cada instant? O la que ens obliga a penedir-nos d'allò que no hem fet? No hi ha ningú, al llarg de la seva vida que s'acabi penedint d'alguna cosa que hagi fet; al contrari, el penediment ve quan s'han deixat de fer coses. I moltes d'aquestes les podem decidir quan estem en una situació de plena consciència.

La pràctica del Mindfulness és una eina capdal per aprofundir i expandir en la nostra consciència: els nostres pensaments, sensacions, accions... així, podrem decidir amb més facilitat l'opció més adient per viure amb harmonia.

www.edgartarres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada