divendres, 9 de juny del 2017

Com superar les crisis

Quan hem patit una crisi de veritat és quan realment ens adonem que un gran cotxe o casa, anar a l'últim crit de la moda o adquirir tot el que tenen els nostres amics, no ens ajuda en res; no ens ajudaran a sentir-nos millor, com passava fins ara.

Quan ens sentim malament, però a nivell molt superficial, aquests exemples que he posat, ja ens van bé; temporalment, evidentment. No hi ha res material que ens ajudi equilibrar el nostre cos - ment - esperit. RES. Tard o d'hora, tornem a tenir mancances.

Mentre és la ment qui domina, pensem que aquestes futileses ens fan sentir bé. Però això passa fins que alguna cosa grossa; una crisi de veritat ens remou els fonaments. Llavors ens adonem que ens cal alguna cosa més. Tampoc sabem què, però no trobem benestar enlloc. És en aquest moment que els petits detalls prenen el lloc que els pertoca. Se sent com respirar i tancar els ulls ens donen moments d'assedegament. 

Sí, és en la meditació on hi ha la clau per retrobar el nostre equilibri. Quan posem l'atenció en la respiració, passes dues coses molt importants:


1. Una respiració ben feta ens treu l'estrés i l'angoixa en pocs minuts. (això sol, ja val un imperi!).


2. Accedim a un estat de consciència basat en l'Ara i l'Aquí. L'únic espai que és teu; només teu. D'es d'on pots accedir al teu poder i gestionar millor les emocions desbocades.

Una certa pràctica regular de mindfulness t'ajudarà i et donarà eines per a futures crisis i aprendre a dirigir-les cap al teu favor.

www.edgartarres.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada